020 71 57348

00 800 24466 247

info@aigon.nl

Orlyplein 85 - 1043 DS Sloterdijk - AMSTERDAM

Directe prijsopgave

Samsung start massaproductie 256GB-ssd's

20 november 2009

« Terug naar de lijst

Samsung is gestart met de productie van ssd's met een capaciteit van 256GB. Dankzij het gebruik van een nieuwe geheugencontroller zouden de nieuwe solid state drives de prestaties van de bestaande, kleinere ssd's van Samsung overtreffen.
 
Met de nieuwe ssd's verdubbelt het Koreaanse bedrijf de opslagcapaciteit van de grootste solid state disk in zijn assortiment: tot op heden leverde de hardwarefabrikant ssd's tot 128GB. Samsung verdubbelde echter niet alleen de capaciteit, maar ook de snelheid van zijn ssd's met de nieuwe 256GB-drives. Het bedrijf claimt dat de 256GB-ssd's schrijfsnelheden van 200MB/s halen, terwijl de leessnelheden tot 220MB/s zouden oplopen. Daarmee komen de lees- en schrijfsnelheden dichter bij elkaar te liggen dan bij de huidige generatie ssd's. De huidige generatie mlc-ssd's en de slc-varianten die Samsung produceert, halen leessnelheden van respectievelijk 90MB/s en 100MB/s en schrijfsnelheden van respectievelijk 70MB/s en 80MB/s.

Volgens Samsung kunnen zijn ssd's die snelheden halen dankzij een nieuwe geheugencontroller, die het bedrijf zelf ontwikkelde. De geheugenfabrikant produceerde al zijn eigen nand-chips, en heeft nu de productie van de gehele ssd in eigen huis. Bovendien kan Samsung met de nieuwe controller eenvoudig overstappen naar nandgeheugen dat op 40nm wordt gebakken. De ssd's verbruiken 1,1W en zullen in een standaard form factor van 2,5" bij een dikte van 9,5mm geleverd worden. Voor gebruik in onder meer laptops kan de datastroom op de ssd's desgewenst versleuteld worden, zij het met een eigen algoritme van Samsung. De fabrikant maakte nog geen prijs of verwachte beschikbaarheid bekend, maar aangezien de massaproductie van de 256GB-ssd's gestart is, zou de marktintroductie niet al te lang op zich moeten laten wachten.

Bron: Tweakers - http://tweakers.net/nieuws/56873/samsung-
start-massaproductie-256gb-ssds.html

« Terug naar de lijst

AIGON - Data Recovery
Data Recovery services